Loekie van der Burg

In 1960 ben ik geboren in Berkel en Rodenrijs. Na mijn opleiding aan de nieuwe lerarenopleiding in Delft, richting tekenen en schilderen en textiele werkvormen, heb ik aanvankelijk voor de textiele kant gekozen. Als coupeuse heb ik jaren vanuit mijn kledingatelier gewerkt. Hier verzorgde ik cursussen, ontwierp ik kleine collecties voor een aantal winkels, werkte ik freelance voor theatergezelschappen en had ik een vaste klantenkring voor wie ik maatkleding maakte.

Na de geboorte van mijn dochter heb ik mijn leven een andere richting gegeven door de opleiding tot kunstzinnig therapeut aan academie    'De Wervel' in Zeist te gaan volgen. Tijdens mijn opleiding werkte ik als werkbegeleider met mensen met een verstandelijke handicap. In 2001 ben ik afgestudeerd op het onderwerp palliatieve zorg, waarvoor ik stage heb gelopen in de Daniël Den Hoedkliniek in Rotterdam, tegenwoordig Erasmus MC Daniël geheten.

Sindsdien begeleid ik mensen in mijn eigen praktijk voor kunstzinnige therapie. Daarnaast werk ik freelance in Hospice 'de Vier Vogels' in Rotterdam en vanaf 2003 ben ik verbonden aan centrum de Vruchtenburg in Rotterdam: mensen met en na kanker en hun naasten kunnen hier ondersteuning krijgen.
Ook verzorg ik cursussen en workshops.