Praktijk voor kunstzinnige therapie
cursussen - workshops


In mijn praktijk voor kunstzinnige therapie kun je met uiteenlopende vraagstellingen terecht en bied ik begeleiding aan volwassenen en aan kinderen. Tijdens een intakegesprek overleggen we over het thema waar je aan wilt werken. Gaandeweg ontwikkelt het kunstzinnige- en het persoonlijke proces zich. De cliënt bewandelt samen met mij een creatieve weg die altijd weer verrassend is en nieuwe inzichten oplevert. Naast de individuele therapie geef ik verschillende kunstzinnige cursussen.
Bovendien verzorg ik workshops voor instellingen en tijdens symposia.Wanneer kan men baat hebben bij kunstzinnige therapie?

Ondersteuning bij uiteenlopende persoonlijke thematiek
Loop je vast in je gedachten? Gaan emoties met je aan de haal?
Wil je verandering aanbrengen in je eigen patronen en gewoonten? Of bestaat er juist een behoefte aan het brengen van meer orde en structuur in je leven?
Kunstzinnige therapie kan ondersteuning bieden wanneer je te veel over je grenzen bent gegaan zodat dit bijvoorbeeld een burnout tot gevolg heeft gehad. Het kan ook zijn dat je nergens zin meer in hebt of dat de zin van jouw leven je ontvallen is. Het wakker maken en activeren van je creativiteit kan je weer geïnteresseerd en gemotiveerd maken. Het kan een bijdrage leveren aan het verwerkelijken van jezelf. Het werken vanuit onze creatieve bron kan veel vreugde brengen en een verrijking van het leven betekenen.


Kinderen
Voor kinderen is kunstzinnige therapie een zeer geschikte manier om hen bij hun persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Er kunnen zoveel verschillende redenen zijn waardoor kinderen soms de volgende stap in hun ontwikkeling niet goed kunnen of durven zetten. Ook voor een kind geldt dat het bezig zijn met de eigen creativiteit een beweging op gang brengt, die het kind van binnenuit zodanig kan versterken dat het als vanzelf wel die stap vooruit zet.

Verwerking van ziekte en rouw
Dit kan zijn als je met verlies te maken hebt, als je een dierbaar iemand hebt verloren, aan de dood of door een scheiding. Maar ook het verlies van gezondheid of van werk kan gevoelens van rouw om wat je verloren hebt geven. Kunstzinnige verwerking is een mogelijkheid om met het verlies om te gaan en het een plek in je leven te geven. Het tot acceptatie komen van wat het leven je brengt kan een belangrijk thema zijn. Door de ervaringsgerichtheid van de kunstzinnige oefeningen kun je hier mee werkzaam zijn.